Pravila o privatnosti

Pravila o privatnosti

Ažurirano u 2022

Digitalna škola („mi“, „naši“ ili „nas“) posvećena je zaštiti vaše privatnosti. Ova Politika privatnosti objašnjava kako digitalna škola prikuplja, koristi i otkriva vaše lične podatke.

Ova Politika privatnosti primjenjuje se na našu web stranicu i njene povezane poddomene (zajedno, naša „Usluga“) uz našu aplikaciju, Digitalnu školu. Pristupanjem ili korištenjem naše usluge, potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete s našim prikupljanjem, pohranjivanjem, korištenjem i otkrivanjem vaših ličnih podataka kako je opisano u ovoj Politici privatnosti i našim Uvjetima korištenja usluge.

Definicije i ključni pojmovi

Da bismo vam pomogli što jasnije objasniti stvari u ovoj politici privatnosti, svaki put kada se navede bilo koji od ovih pojmova, strogo su definirani kao:

-Cookie: mala količina podataka generiranih od strane web stranice i spremljenih u vašem web pregledniku. Koristi se za identifikaciju vašeg pretraživača, pružanje analitike, pamćenje informacija o vama kao što su vaše preferencije jezika ili informacije za prijavu.
-Kompanija: kada se u ovoj politici spominje “Kompanija”, “mi”, “nas” ili “naš”, to se odnosi na Digitalnu školu, koja je odgovorna za vaše podatke prema ovoj Politici privatnosti.
-Država: gdje se nalazi sjedište Digitalne škole ili vlasnika/osnivača Digitalne škole, u ovom slučaju je SAD
-Kupac: odnosi se na kompaniju, organizaciju ili osobu koja se prijavljuje za korištenje usluge Digitalne škole za upravljanje odnosima s vašim potrošačima ili korisnicima usluga.
-Uređaj: bilo koji uređaj povezan na internet kao što je telefon, tablet, kompjuter ili bilo koji drugi uređaj koji se može koristiti za posjetu Digitalnoj školi i korištenje usluga.
-IP adresa: Svakom uređaju spojenom na Internet dodjeljuje se broj poznat kao adresa Internet protokola (IP). Ovi brojevi se obično dodeljuju u geografskim blokovima. IP adresa se često može koristiti za identifikaciju lokacije sa koje se uređaj povezuje na Internet.
-Osoblje: odnosi se na one pojedince koji su zaposleni u Digitalnoj školi ili imaju ugovor da obavljaju uslugu u ime jedne od strana.
-Lični podaci: svaka informacija koja direktno, indirektno ili u vezi sa drugim informacijama - uključujući lični identifikacioni broj - omogućava identifikaciju ili identifikaciju fizičkog lica.
-Usluga: odnosi se na uslugu koju pruža Digitalna škola kako je opisano u relativnim terminima (ako je dostupno) i na ovoj platformi.
-Usluga treće strane: odnosi se na oglašivače, sponzore takmičenja, promotivne i marketinške partnere i druge koji pružaju naš sadržaj ili za čije proizvode ili usluge smatramo da bi vas mogli zanimati.
-Web stranica: stranica Digitalne škole.” kojoj se može pristupiti putem ove URL adrese: https://digital-school.net
-Vi: osoba ili entitet koji je registrovan u Digitalnoj školi za korištenje Usluga.

Informacije koje se prikupljaju automatski-
Postoje neke informacije poput vaše adrese internetskog protokola (IP) i/ili karakteristika pretraživača i uređaja — automatski se prikupljaju kada posjetite našu platformu. Ove informacije se mogu koristiti za povezivanje vašeg računara na Internet. Ostale informacije koje se automatski prikupljaju mogu biti prijava, adresa e-pošte, lozinka, informacije o računaru i vezi kao što su tipovi i verzije dodataka preglednika i postavke vremenske zone, operativni sistemi i platforme, historija kupovine (ponekad objedinjujemo slične informacije iz drugi korisnici), punu Uniform Resource Locator (URL) tok klikova do, preko i sa naše web stranice koji može uključivati ​​datum i vrijeme; broj kolačića; dijelove stranice koje ste pregledali ili tražili; i broj telefona koji ste koristili za pozivanje naše Službe za korisnike. Također možemo koristiti podatke pretraživača kao što su kolačići, Flash kolačići (također poznati kao Flash lokalni zajednički objekti) ili slične podatke na određenim dijelovima naše web stranice za sprječavanje prijevara i druge svrhe. Tokom vaših posjeta, možemo koristiti softverske alate kao što je JavaScript za mjerenje i prikupljanje informacija o sesiji, uključujući vrijeme odgovora stranice, greške pri preuzimanju, dužinu posjeta određenim stranicama, informacije o interakciji sa stranicama (kao što su pomicanje, klikovi i prelasci miša) i metode koje se koriste za odlazak sa stranice. Također možemo prikupljati tehničke informacije kako bismo nam pomogli da identificiramo vaš uređaj u svrhu prevencije prijevare i dijagnostičke svrhe.

Automatski prikupljamo određene informacije kada posjetite, koristite ili se krećete po platformi. Ove informacije ne otkrivaju vaš specifični identitet (kao što su vaše ime ili kontakt informacije), ali mogu uključivati ​​informacije o uređaju i korištenju, kao što su vaša IP adresa, preglednik i karakteristike uređaja, operativni sistem, jezične postavke, URL adrese, naziv uređaja, država, lokacija , informacije o tome ko i kada koristite naše i druge tehničke informacije. Ove informacije su prvenstveno potrebne za održavanje sigurnosti i rada naše platforme, te za potrebe naše interne analize i izvještavanja.

Prodaja posla

Zadržavamo pravo da prenesemo informacije trećoj strani u slučaju prodaje, spajanja ili drugog prijenosa cjelokupne ili suštinski cijele imovine Digitalne škole ili bilo kojeg od njenih korporativnih podružnica (kako je ovdje definirano), ili tog dijela Digitalne Škola ili bilo koje od njenih korporativnih podružnica na koje se usluga odnosi, ili u slučaju da prekinemo naše poslovanje ili podnesemo predstavku ili da smo protiv nas podnijeli zahtjev u stečaju, reorganizaciji ili sličnom postupku, pod uslovom da se treća strana složi da će se pridržavati uslove ove Politike privatnosti.

Affiliates

Možemo otkriti informacije (uključujući lične podatke) o vama našim korporativnim podružnicama. Za potrebe ove Politike privatnosti, „Korporativna podružnica“ označava svaku osobu ili entitet koji direktno ili indirektno kontroliše, kontroliše ili je pod zajedničkom kontrolom sa Digitalnom školom, bilo vlasništvom ili na neki drugi način. Sve informacije koje se odnose na vas koje pružamo našim korporativnim podružnicama će se tretirati od strane tih korporativnih filijala u skladu sa uslovima ove Politike privatnosti.

Uređuju prava

Ova Politika privatnosti je regulisana zakonima SAD-a bez obzira na odredbe o sukobu zakona. Pristajete na isključivu nadležnost sudova u vezi sa bilo kojom radnjom ili sporom koji nastane između strana u skladu ili u vezi sa ovom Politikom privatnosti, osim za one pojedince koji mogu imati prava da podnose zahtjeve u skladu sa Zaštitom privatnosti ili švicarsko-američkom okvirom.

Zakoni SAD-a, isključujući pravila o sukobu zakona, regulišu ovaj Ugovor i vaše korištenje web stranice. Vaše korištenje web stranice također može biti podložno drugim lokalnim, državnim, nacionalnim ili međunarodnim zakonima.

Koristeći Digitalnu školu ili nas direktno kontaktirate, potvrđujete da prihvatate ovu Politiku privatnosti. Ako se ne slažete s ovom Politikom privatnosti, ne biste se trebali uključiti u našu web stranicu ili koristiti naše usluge. Nastavak korištenja web stranice, direktan angažman s nama ili nakon objavljivanja izmjena ove Politike privatnosti koje ne utječu značajno na korištenje ili otkrivanje vaših osobnih podataka značit će da prihvaćate te promjene.

Vaša saglasnost

Ažurirali smo našu Politiku privatnosti kako bismo vam pružili potpunu transparentnost u vezi s onim što se postavlja kada posjetite našu web stranicu i kako se ona koristi. Korištenjem naše web stranice, registracijom računa ili kupovinom pristajete na našu Politiku privatnosti i pristajete na njene uvjete.

Linkovi ka drugim web stranicama

Ova Politika privatnosti odnosi se samo na Usluge. Usluge mogu sadržavati veze ka drugim web stranicama kojima digitalna škola ne upravlja niti ih kontrolira. Nismo odgovorni za sadržaj, tačnost ili mišljenja izražena na takvim web stranicama, a takve web stranice ne istražujemo, ne pratimo ili provjeravamo da li su tačnost ili potpunost od nas. Imajte na umu da kada koristite link za prelazak sa Usluga na drugu web stranicu, naša Politika privatnosti više nije na snazi. Vaše pregledavanje i interakcija na bilo kojoj drugoj web stranici, uključujući one koje imaju vezu na našoj platformi, podliježu vlastitim pravilima i politikama te web stranice. Takve treće strane mogu koristiti vlastite kolačiće ili druge metode za prikupljanje informacija o vama.

oglašavanje

Ova web stranica može sadržavati reklame trećih strana i linkove na stranice trećih strana. Digitalna škola ne daje nikakve izjave u pogledu tačnosti ili prikladnosti bilo koje informacije sadržane u tim oglasima ili web lokacijama i ne prihvata nikakvu odgovornost ili odgovornost za ponašanje ili sadržaj tih reklama i stranica i ponuda trećih strana .

Oglašavanje drži Digitalnu školu i mnoge web stranice i usluge koje koristite besplatno. Trudimo se da oglasi budu sigurni, nenametljivi i što relevantniji.

Oglasi trećih strana i linkovi ka drugim sajtovima na kojima se reklamiraju roba ili usluge nisu preporuke ili preporuke Digitalne škole za sajtove, robu ili usluge trećih strana. Digitalna škola ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaj bilo kojeg od oglasa, obećanja ili kvalitet/pouzdanost proizvoda ili usluga ponuđenih u svim oglasima.

Kolačići za oglašavanje

Ovi kolačići vremenom prikupljaju informacije o vašoj mrežnoj aktivnosti na web lokaciji i drugim mrežnim uslugama kako bi vam mrežni oglasi postali relevantniji i efikasniji. Ovo je poznato kao oglašavanje na osnovu interesa. Oni također izvode funkcije poput sprečavanja da se isti oglas neprestano ponavlja i osiguravanja pravilnog prikazivanja oglasa za oglašivače. Bez kolačića oglašivaču je zaista teško doći do svoje publike ili znati koliko je oglasa prikazano i koliko je klikova primio.

Kolačići

Digitalna škola koristi "kolačiće" za identifikaciju područja naše web stranice koje ste posjetili. Kolačić je mali dio podataka pohranjen na vašem računalu ili mobilnom uređaju od strane vašeg web pretraživača. Koristimo kolačiće za poboljšanje performansi i funkcionalnosti naše web stranice, ali nisu bitni za njihovu upotrebu. Međutim, bez ovih kolačića, određene funkcije poput video zapisa mogu postati nedostupne ili ćete morati unijeti svoje podatke za prijavu svaki put kada posjetite web stranicu jer se ne bismo mogli sjetiti da ste se prethodno prijavili. Većina web pretraživača može se podesiti da onemogućuje upotrebu kolačića. Međutim, ako onemogućite kolačiće, možda nećete moći ispravno ili uopće pristupiti funkcionalnosti na našoj web stranici. Nikada ne stavljamo lične podatke u kolačiće.

Blokiranje i onemogućavanje kolačića i sličnih tehnologija

Gdje god se nalazili, možete takođe podesiti pretraživač da blokira kolačiće i slične tehnologije, ali ova radnja može blokirati naše ključne kolačiće i spriječiti pravilno funkcioniranje naše web stranice te možda nećete moći u potpunosti koristiti sve njegove funkcije i usluge. Takođe biste trebali biti svjesni da možete izgubiti i neke sačuvane podatke (npr. Sačuvane detalje za prijavu, postavke web mjesta) ako blokirate kolačiće u svom pretraživaču. Različiti preglednici čine vam dostupnim različite kontrole. Onemogućavanjem kolačića ili kategorije kolačića kolačić se ne briše iz vašeg pretraživača, to ćete morati učiniti sami iz svog pretraživača, a za više informacija posjetite meni pomoći vašeg pregledača.

Privatnost djece

Prikupljamo informacije od djece mlađe od 13 godina samo da bismo poboljšali naše usluge. Ako ste roditelj ili staratelj i svjesni ste da nam je Vaše dijete dalo lične podatke bez Vaše dozvole, kontaktirajte nas. Ako postanemo svjesni da smo prikupili lične podatke od bilo koga mlađeg od 13 godina bez provjere roditeljskog pristanka, poduzimamo korake da uklonimo te informacije sa naših servera.

Promjene u našoj politici privatnosti

Možemo promijeniti našu Uslugu i politike, a možda ćemo trebati izvršiti izmjene ove Politike privatnosti tako da tačno odražavaju našu Uslugu i politike. Ako zakonom nije drugačije propisano, obavijestit ćemo vas (na primjer putem naše usluge) prije nego što izvršimo promjene u ovoj politici privatnosti i pružiti vam priliku da ih pregledate prije nego što stupe na snagu. Zatim, ako nastavite koristiti Uslugu, bit ćete obvezani ažuriranim Pravilima o privatnosti. Ako ne želite pristati na ovu ili bilo koju ažuriranu Politiku privatnosti, možete izbrisati svoj račun.

Usluge trećih strana

Možemo prikazati, uključiti ili učiniti dostupnim sadržaj treće strane (uključujući podatke, informacije, aplikacije i druge proizvode) ili pružiti veze do nezavisnih veb lokacija ili usluga („Usluge trećih strana“).
Prihvaćate i slažete se da Digitalna škola neće biti odgovorna za bilo koje Usluge treće strane, uključujući njihovu tačnost, potpunost, pravovremenost, valjanost, usklađenost sa autorskim pravima, zakonitost, pristojnost, kvalitet ili bilo koji drugi aspekt. Digitalna škola ne preuzima i neće imati nikakvu odgovornost ili odgovornost prema vama ili bilo kojoj drugoj osobi ili entitetu za bilo koje Usluge trećih strana.
Usluge trećih strana i njihovi linkovi pružaju se samo vama kao pogodnost i pristupate im i koristite ih u potpunosti na vlastiti rizik i podliježe odredbama i uslovima takvih trećih strana.

Tehnologije praćenja

-Kolačići

Koristimo kolačiće za poboljšanje performansi i funkcionalnosti naše web stranice, ali nisu bitni za njihovu upotrebu. Međutim, bez ovih kolačića, određene funkcije poput video zapisa mogu postati nedostupne ili ćete morati unijeti svoje podatke za prijavu svaki put kada posjetite web stranicu jer se ne bismo mogli sjetiti da ste se prethodno prijavili.

-Sesije

Digitalna škola koristi “Sessions” za identifikaciju područja naše web stranice koje ste posjetili. Sesija je mali dio podataka pohranjen na vašem računalu ili mobilnom uređaju od strane vašeg web pretraživača.

Informacije o Opštoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR)

Možda prikupljamo i koristimo vaše podatke ako ste iz Europskog ekonomskog prostora (EEA), a u ovom dijelu naše Politike privatnosti objasnit ćemo točno kako i zašto se prikupljaju ti podaci i kako te podatke održavamo pod zaštita od repliciranja ili korištenja na pogrešan način.

Šta je GDPR?

GDPR je evropski zakon o privatnosti i zaštiti podataka koji regulira kako kompanije štite podatke stanovnika EU i pojačava kontrolu koju stanovnici EU imaju nad svojim ličnim podacima.

GDPR je relevantan za bilo koju globalno operativnu kompaniju, a ne samo za preduzeća sa sjedištem u EU i stanovnike EU. Podaci naših kupaca su važni bez obzira gdje se nalaze, zbog čega smo implementirali GDPR kontrole kao naš osnovni standard za sve naše operacije širom svijeta.

Šta su lični podaci?

Svi podaci koji se odnose na osobu koja može da se identifikuje ili identifikuje. GDPR pokriva širok spektar informacija koje se mogu koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim informacijama za identifikaciju osobe. Lični podaci šire se od imena ili adrese e-pošte osobe. Neki primjeri uključuju financijske informacije, politička mišljenja, genetske podatke, biometrijske podatke, IP adrese, fizičku adresu, seksualnu orijentaciju i etničku pripadnost.

Principi zaštite podataka uključuju zahtjeve kao što su:

- Prikupljeni lični podaci moraju se obrađivati ​​na pošten, zakonit i transparentan način i koristiti samo na način koji bi osoba razumno očekivala.
-Lične podatke treba prikupljati samo radi ispunjavanja određene svrhe i treba ih koristiti samo u tu svrhu. Organizacije moraju navesti zašto su im potrebni lični podaci kada ih prikupljaju.
- Lični podaci ne treba da se čuvaju duže nego što je potrebno da bi se ispunila njihova svrha.
-Osobe obuhvaćene GDPR-om imaju pravo pristupa svojim ličnim podacima. Oni također mogu zatražiti kopiju svojih podataka, te da se njihovi podaci ažuriraju, brišu, ograniče ili premjeste u drugu organizaciju.

Zašto je GDPR važan?

GDPR dodaje neke nove zahtjeve u vezi s načinom na koji kompanije trebaju zaštititi lične podatke pojedinaca koje prikupljaju i obrađuju. Takođe podiže ulog za usklađenost povećanjem izvršenja i izricanjem većih kazni za kršenje. Osim ovih činjenica, to je jednostavno ispravna stvar. U Digitalnoj školi čvrsto vjerujemo da je vaša privatnost podataka veoma važna i već imamo čvrste sigurnosne i prakse privatnosti koje prevazilaze zahtjeve ove nove uredbe.

Prava pojedinačnog subjekta podataka - pristup podacima, prenosivost i brisanje

Posvećeni smo pomaganju našim klijentima da ispune zahtjeve GDPR-a o pravima nositelja podataka. Digitalna škola obrađuje ili pohranjuje sve lične podatke kod potpuno provjerenih dobavljača koji su usklađeni sa DPA. Sve razgovore i lične podatke čuvamo do 6 godina osim ako se vaš račun ne izbriše. U tom slučaju raspolažemo svim podacima u skladu s našim Uvjetima korištenja usluge i Politikom privatnosti, ali ih nećemo čuvati duže od 60 dana.

Svjesni smo da ako radite s kupcima iz EU-a, morate im biti u mogućnosti pružiti mogućnost pristupa, ažuriranja, preuzimanja i uklanjanja ličnih podataka. Imamo te! Od samog početka postavljeni smo za samoposluživanje i uvijek smo vam omogućavali pristup podacima i podacima vaših kupaca. Naš tim za korisničku podršku je tu da vam odgovori na bilo koja pitanja o radu s API-jem.

BITAN! Prihvatanjem ove politike privatnosti pristajete i na Politika privatnosti i uslovi korištenja Google.

Stanovnici Kalifornije

Kalifornijski zakon o privatnosti potrošača (CCPA) zahtijeva da otkrijemo kategorije ličnih podataka koje prikupljamo i kako ih koristimo, kategorije izvora od kojih prikupljamo lične podatke i treće strane s kojima ih dijelimo, što smo prethodno objasnili .

Također smo dužni priopćiti informacije o pravima koja stanovnici Kalifornije imaju prema kalifornijskim zakonima. Možete ostvariti sljedeća prava:

-Pravo na znanje i pristup. Možete podnijeti provjerljiv zahtjev za informacije u vezi sa: (1) kategorijama ličnih podataka koje prikupljamo, koristimo ili dijelimo; (2) svrhe za koje kategorije ličnih podataka prikupljamo ili koristimo; (3) kategorije izvora iz kojih prikupljamo lične podatke; i (4) određene lične podatke koje smo prikupili o vama.
-Pravo na jednaku uslugu. Nećemo vas diskriminirati ako koristite svoja prava na privatnost.
-Pravo na brisanje. Možete podnijeti provjerljiv zahtjev za zatvaranje vašeg računa i mi ćemo izbrisati lične podatke o vama koje smo prikupili.
-Zahtjev da preduzeće koje prodaje lične podatke potrošača, a ne prodaje lične podatke potrošača.

Ako podnesete zahtjev, imamo vam mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite iskoristiti bilo koje od ovih prava, obratite nam se.
Ne prodajemo lične podatke naših korisnika.
Za više informacija o ovim pravima, kontaktirajte nas.

Zakon o zaštiti privatnosti na mreži u Kaliforniji (CalOPPA)

CalOPPA zahtijeva da otkrijemo kategorije ličnih podataka koje prikupljamo i kako ih koristimo, kategorije izvora od kojih prikupljamo lične podatke i treće strane s kojima ih dijelimo, što smo prethodno objasnili.

Korisnici CalOPPA imaju sljedeća prava:

-Pravo na znanje i pristup. Možete podnijeti provjerljiv zahtjev za informacije u vezi sa: (1) kategorijama ličnih podataka koje prikupljamo, koristimo ili dijelimo; (2) svrhe za koje kategorije ličnih podataka prikupljamo ili koristimo; (3) kategorije izvora iz kojih prikupljamo lične podatke; i (4) određene lične podatke koje smo prikupili o vama.
-Pravo na jednaku uslugu. Nećemo vas diskriminirati ako koristite svoja prava na privatnost.
-Pravo na brisanje. Možete podnijeti provjerljiv zahtjev za zatvaranje vašeg računa i mi ćemo izbrisati lične podatke o vama koje smo prikupili.
-Pravo zahtijevati da preduzeće koje prodaje lične podatke potrošača ne prodaje lične podatke potrošača.

Ako podnesete zahtjev, imamo vam mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite iskoristiti bilo koje od ovih prava, obratite nam se.

Ne prodajemo lične podatke naših korisnika.

Za više informacija o ovim pravima, kontaktirajte nas.

Kontakt

Ne ustručavajte se kontaktirati nas ako imate pitanja.

-Preko ovog linka: https://digital-school.net/contact/